Happyblog | Top 5 | Cadeautje's | Voordelen | OCPS | Gierig | Beallyou | Week 43 |


Een van de stoornissen die ik jarenlang bewust heb onderdrukt is mijn dwangmatige persoonlijkheidsstoornis. Staat ook bekend als de obsessieve compulsieve persoonlijkheidsstoornis (ocps).

 

Een van de kenmerken is een gierige levensstijl. Gelukkig niet naar anderen. Want ik maak mensen graag blij door ze iets te gunnen. Eigenlijk ben ik de vrouwelijke Scrooge alleen dan de omgekeerde versie. Want als het op mezelf aankomt draai ik liever ieder dubbeltje om. 

 

In het kader van mijn herstel is het dus noodzakelijk mezelf een aantal leuke items cadeau te doen. En ik moet zeggen: dat voelt goed! En betaalbare prijzen maakt me extra gelukkig. 

 

In deze Happyblog een top 5 leukste items die ik mezelf cadeau heb gedaan voor een betaalbare prijs. 

 

 1. Aroma vernevelaar

Lekkere geurtjes! Daar word ik toch zo blij van. Wanneer ik ergens ben en het ruikt lekker ben ik gelijk happy. Net zoals de geur van appeltaart in de oven. Daar word ik zo blij van! Jij ook? Grappig dat ik momenteel qua zien en horen snel overprikkeld ben, maar dat reuk juist ontspanning brengt. 

 

De lamp vul je met water en een geurolie naar keuze. Mijn favoriete geuren zijn nu vanille, lavendel en kaneel. De lamp zet het water om in damp en verspreidt zo de geur door je huis. Je kan zelf bepalen hoe sterk je de aroma maakt door de hoeveelheid olie die je toevoegt. 

 

En de kleurentherapie optie is ook echt geweldig. Kies je voor één kleur of hou je van afwisseling? Liever geen licht? Met één druk op de knop zet je deze uit terwijl de vernevelaar zijn werk doet.

Extra handig is de timer voor 2 of 4 uur. Als ik ga slapen zet ik hem aan en na 2 uur stopt de vernevelaar automatisch. 

Medisane aroma vernevelaar v.a. € 27,95
Medisane aroma vernevelaar v.a. € 27,95


2. Een nieuw huisgenootje

Een nieuwe kitten stond eigenlijk niet op de planning. Al jaren had ik twee katten Josje en Saartje. Maar helaas is Saartje in april van dit jaar aangereden en overleden. Dit had een enorme negatieve impact op mijn gemoedstoestand. Want Saartje maakte van mijn huis een thuis.

 

Ik voelde me thuis steeds vaker eenzaam. Josje is super lief, maar erg op zichzelf. Uiteindelijk heb ik toch besloten om een nieuwe kitten in huis te nemen. Sinds september is Noortje mijn nieuwe huisgenootje.

 

Het is zo ontzettend fijn wanneer ik vermoeid ben of mijn depressie overheerst er gezelschap is. Het  mooiste aan dieren is hun onvoorwaardelijke acceptatie en liefde. Iets waar wij als mensen nog veel van kunnen leren. En waar ik veel van leer. 

 

Uit onderzoek is ook gebleken dat huisdieren een belangrijke rol kunnen spelen bij het leefbaar maken en herstellen van een depressie.

 

Klik op de foto voor een link naar een artikel over welke effecten huisdieren hebben bij een depressie
Klik op de foto voor een link naar een artikel over welke effecten huisdieren hebben bij een depressie


3. Toen ik je zag

Het boek over Antonie Kamerling geschreven door Isa Hoes stond al een tijd op mijn lijst van boeken die ik graag wil lezen. Ondanks dat mijn concentratievermogen momenteel in de vriezer ligt besloot ik toch het boek alvast te kopen. En dit boek is absoluut een aanrader! Op goede momenten kan ik het ene hoofdstuk na het andere uitlezen. 

 

Misschien komt het omdat ik bepaalde aspecten herken vanuit mijn eigen depressie. Maar ook de confrontatie met mijn eigen aannames. In mijn hoofd had hij toch bijna het perfectie leven? Een mooie baan, geluk in de liefde, kinderen, geen financiële zorgen en kansen die voor anderen onbereikbaar zijn. Hoe kan zo iemand een depressie krijgen? Dat overkomt zulke mensen toch niet?

 

Toen ik je zag is het verhaal van Isa Hoes en geeft een kijkje in de denkwereld van Antonie. Zijn gevecht met zijn depressie. De realisatie dat we onderaan de streep allemaal gelijk zijn en dat mentale problematiek iedereen kan overkomen. 

Gekocht via bol.com voor €15,-
Gekocht via bol.com voor €15,-


4. De maan

Het is ongelofelijk, maar tegenwoordig staat de maan gewoon bij mij op tafel. En hoe leuk is deze lamp? Zelf ben ik er ontzettend wijs mee!

 

Het voordeel van deze lamp is dat het opladen gaat via een USB kabel. Eenmaal opgeladen kan hij 12 uur lang op een standaard zijn licht laten schijnen. Zo kan ik hem makkelijk verplaatsen tussen mijn woon en slaapkamer. Of een andere ruimte die extra sfeer kan gebruiken. 

 

De lamp is super makkelijk te bedienen door een klein metalen knopje. Door aanraking kan je kiezen uit twee kleuren oranje en wit. Zelf vind ik het fijn dat ik de helderheid kan bepalen. Zo kan ik altijd genieten van het maanlicht. Zelfs wanneer ik visueel niet zoveel prikkels meer kan hebben. 

 

Dus laat de donkere avonden maar komen. Want ook met de gordijnen dicht kan ik genieten van de volle maan!

 

 

Gekocht voor €29,50 bij bol.com
Gekocht voor €29,50 bij bol.com


5. Bun Fun notitieboek

Een van de kenmerken die je vaker hoort bij mentale klachten is vergeetachtigheid. Voor mijn depressie kon ik vrij goed dingen onthouden. Nu frustreert het me enorm dat ik de kleinste dingen al vergeet of door elkaar haal. Mis daarom ook het overzicht of bepaalde structuur. 

 

Dus kocht ik tijdens mijn stedentrip naar Uden dit te leuke notitieboek. Het is meer een werk, dag en 'vergeet-dingen-niet boek'. Extra handig zijn de 4 tabbladen. Dit maakt hem super functioneel. Zo heb ik een zelf de thema's blog, persoonlijke groei, ambassadeurschap en stappen tot herstel. Niet tevreden? Dan scheur ik die bladzijde er zo weer uit!

 

Dit boek neem ik bijna overal mee naar toe. Er zijn zoveel dingen om me heen die waardevol kunnen zijn. Want er gebeurt zo ontzettend veel dat het zelfs zonder concentratieproblemen het onmogelijk is om alles te onthouden. 

Gekocht bij de Hema voor €2,49
Gekocht bij de Hema voor €2,49


Nieuws update

altrecht GGZ blog

Er is een officiele samenwerking tussen mij en Altrecht!

Vanaf 25 juli zijn mijn blog artikelen over mijn persoonlijke behandeling ook te lezen via hun social media.

 https://www.facebook.com/Altrecht/