Persoonlijk · 18. december 2019
et lijkt toch zo simpel. Trek je mond open en vertel erover, maar wat als je dat nooit hebt geleerd? Het zweet staat op mijn voorhoofd wanneer de angsten letterlijk mijn keel dichtknijpt wanneer iemand me vraagt: Waar komen die klachten toch vandaan?

Persoonlijk · 11. september 2019
Waar en wanneer het knopje is ingedrukt blijft ergens in het midden. Misschien is het niet eens meer van belang. Maar ik voel dat er iets wordt geactiveerd. Geen prettig gevoel en vooral geen herkenbaar gevoel.

Persoonlijk · 25. augustus 2019
Het zijn de maanden van het vakantiegevoel. Social media staat vol met de 'perfecte' vakantiefoto's. De maatschappelijke norm heeft de afgelopen maanden extra aandacht gekregen in het thema: vakantie. Maar wat als je gewoon thuisblijft tijdens je vakantie?

Persoonlijk · 13. augustus 2019
Waarom kan je niet altijd je eigen beste vriend zijn? Iemand vol empathie, begrip en zelfliefde? Waarom ben ik zelf mijn grootste vijand als het gaat om genieten en ontspanning? Wat als je jezelf even helemaal zat bent?

Persoonlijk · 04. augustus 2019
Op advies van mijn behandelaar ben ik gaan lezen over ADD. Op Facebook meldde ik me aan bij een groep waar ik na een korte screening werd afgewezen. De reden dat het niet officieel op mijn rapport staat. Hier gaat het volgens mij misschien in de maatschappij, want hoe creëren we begrip als we mensen op basis van labels buitensluiten?

Persoonlijk · 24. juli 2019
Toen ik hoorde dat ik minimaal 9 maanden in therapie moest, dacht ik: Duurt lang! Ondertussen alweer 7 weken verder gaat de tijd eigenlijk veel te hard, want nieuw gedrag aanleren is zoveel moeilijker dan ik in eerste instantie had gedacht.

Persoonlijk · 18. juli 2019
Zelden heb ik last van een paniekaanval. Mocht ik er dan toch last van krijgen is het meer iets intern dan wat van buitenaf zichtbaar is. Toch veroorzaakte Spotify me deze week een paniekaanval midden op centraal station.

Persoonlijk · 11. juli 2019
Vroeger dacht ik dat eenzaamheid iets zou zijn voor oudere mensen. Toch iets niets minder waar, want de jongeren generatie is vaker eenzaam dan de ouderen in Nederland. Ben ik dan toch niet zo alleen in mijn eenzaamheid dan ik dacht?

Persoonlijk · 04. juli 2019
Mijn vierde week bij Altrecht en deze was pittig. Niet zozeer vanwege de 'zware' gesprekken, maar het feit dat ik de strijd ben aangegaan met mijn Zelfsusser, namelijk comfortfood.

Persoonlijk · 27. juni 2019
Week 3 in mijn behandeling bij Altrecht. Deze week inspireerde de PMT-sessie me tot een nieuw blogartikel. Dit keer mijn persoonlijke verhaal over ontspanning en 'spelen' en waarom ik dat niet 'gewoon' kan.

Meer weergeven

Nieuws update

altrecht GGZ blog

Er is een officiele samenwerking tussen mij en Altrecht!

Vanaf 25 juli zijn mijn blog artikelen over mijn persoonlijke behandeling ook te lezen via hun social media.

 https://www.facebook.com/Altrecht/