Persoonlijk

Persoonlijk · 23. maart 2019
Middagdutjes is voor oude vrouwtjes. Of toch niet? Want als dertiger doe ik regelmatig een middagdutje. Jarenlang schaamde ik me hiervoor. Want in de middag slapen is niet wat 'jonge' mensen doen. En toch is dat voor mij realiteit vanwege chronische vermoeiheid.

Persoonlijk · 13. maart 2019
Tegen mijn zin in vertrek ik richting de supermarkt. Het is al dagen hondenweer . Vreselijk die regen en wind. Een goede weerspiegeling van hoe ik me van binnen voel: somber en stormachtig tegelijk. In gedachten verzonken loop ik van de parkeerplaats naar de winkel. Onderweg hoor ik zachtjes gepiep. Ik kijk om me heen en ik zie een Beagle vastgebonden aan een paal. Hij kijk me aan en begint opnieuw te piepen.

Persoonlijk · 17. februari 2019
Een ziekte zoals A.L.S. is niet alleen een strijd voor de patient. Als dochter van heb ook ik mijn gevecht met deze ongeneeselijke spierziekte. Zelfs 12 jaar na het overlijden van mijn moeder moet ik opnieuw de strijd voeren om te dealen met mijn persoonlijke traumatische ervaringen.

Persoonlijk · 10. januari 2019
Wanneer we in Nederland praten over de GGZ dan denken we bijna allemaal direct aan de onmenselijk lange wachtlijsten. Deze blog gaat over mijn persoonlijke ervaring en mijn gevoel van een Jane Doe in de GGZ.

Persoonlijk · 23. december 2018
Je wilde me de volgende kerstbal aangeven en opeens begon ik heel hard te huilen. Ik weet niet waarom maar ik gaf je een knuffel om je voorlopig niet meer los te laten. Je vroeg me waarom ik zo verdrietig was, maar eerlijk zijn durfde ik niet. Bang voor het antwoord wat je misschien zou kunnen geven.

Persoonlijk · 09. december 2018
Die overtuiging dat het voor mij niet is weggelegd of het me toch niet gaat lukken blijft als een duiveltje op mijn schouder zitten. Dat continu geschreeuw van negativiteit. Waarom lukt het anderen wel? Misschien is het tijd dat ik mezelf niet meer zo serieus ga nemen en gewoon ga doen waar ik gelukkig word, namelijk gewoon mezelf zijn

Persoonlijk · 19. november 2018
Er zijn ondertussen al meer mensen om me heen 30 geworden en over het algemeen lijkt iedereen daar toch plezier aan te beleven. Maar ik niet. Het liefste zou ik willen dat iedereen even zou vergeten dat ik jarig ben. Geen berichten, kaartjes of telefoontjes. Laat 20 november maar gewoon een dag zijn zoals alle anderen.

Persoonlijk · 14. november 2018
Een gevoel van leegte. Zo wordt het omschreven in de gezondheidszorg. Wist je dat dit gevoel een van de meest bekende klachten is. Waarschijnlijk niet want in Nederland heerst er taboe over het bespreken van dit lege gevoel.

Persoonlijk · 04. november 2018
Zoveel te doen en zoveel momenten dat ik het ook wilde gaan doen. Maar op het moment dat ik klaar ben met van alles doen voor anderen ben ik fysiek volledig uitgeput.

Persoonlijk · 22. oktober 2018
Voel mijn hartslag stijgen en mijn armen verkrampen. In mijn hoofd hoor ik opnieuw die stem die me verteld dat ik hier niet bij hoor. Diep van binnen ontstaat volledige paniek. Met een glimlach neem ik afscheid en vlucht naar mijn auto.

Meer weergeven