Persoonlijk

Persoonlijk · 18. juli 2019
Zelden heb ik last van een paniekaanval. Mocht ik er dan toch last van krijgen is het meer iets intern dan wat van buitenaf zichtbaar is. Toch veroorzaakte Spotify me deze week een paniekaanval midden op centraal station.

Persoonlijk · 11. juli 2019
Vroeger dacht ik dat eenzaamheid iets zou zijn voor oudere mensen. Toch iets niets minder waar, want de jongeren generatie is vaker eenzaam dan de ouderen in Nederland. Ben ik dan toch niet zo alleen in mijn eenzaamheid dan ik dacht?

Persoonlijk · 04. juli 2019
Mijn vierde week bij Altrecht en deze was pittig. Niet zozeer vanwege de 'zware' gesprekken, maar het feit dat ik de strijd ben aangegaan met mijn Zelfsusser, namelijk comfortfood.

Persoonlijk · 27. juni 2019
Week 3 in mijn behandeling bij Altrecht. Deze week inspireerde de PMT-sessie me tot een nieuw blogartikel. Dit keer mijn persoonlijke verhaal over ontspanning en 'spelen' en waarom ik dat niet 'gewoon' kan.

Persoonlijk · 20. juni 2019
Hoe komt het toch dat we allemaal zo onderdruk staan? Heel veel mensen herkennen het, maar zodra we er aandacht aan willen besteden zijn we TE DRUK. Vanaf mijn puberteit heb ik al geworsteld met die druk. Waar kwam het vandaan en waarom kan ik het niet gewoon veranderen? Na mijn depressie van vorig jaar maart ben ik vastbesloten om die druk voor eens en altijd aan de kant te zetten, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Persoonlijk · 23. maart 2019
Middagdutjes is voor oude vrouwtjes. Of toch niet? Want als dertiger doe ik regelmatig een middagdutje. Jarenlang schaamde ik me hiervoor. Want in de middag slapen is niet wat 'jonge' mensen doen. En toch is dat voor mij realiteit vanwege chronische vermoeiheid.

Persoonlijk · 13. maart 2019
Tegen mijn zin in vertrek ik richting de supermarkt. Het is al dagen hondenweer . Vreselijk die regen en wind. Een goede weerspiegeling van hoe ik me van binnen voel: somber en stormachtig tegelijk. In gedachten verzonken loop ik van de parkeerplaats naar de winkel. Onderweg hoor ik zachtjes gepiep. Ik kijk om me heen en ik zie een Beagle vastgebonden aan een paal. Hij kijk me aan en begint opnieuw te piepen.

Persoonlijk · 17. februari 2019
Een ziekte zoals A.L.S. is niet alleen een strijd voor de patient. Als dochter van heb ook ik mijn gevecht met deze ongeneeselijke spierziekte. Zelfs 12 jaar na het overlijden van mijn moeder moet ik opnieuw de strijd voeren om te dealen met mijn persoonlijke traumatische ervaringen.

Persoonlijk · 10. januari 2019
Wanneer we in Nederland praten over de GGZ dan denken we bijna allemaal direct aan de onmenselijk lange wachtlijsten. Deze blog gaat over mijn persoonlijke ervaring en mijn gevoel van een Jane Doe in de GGZ.

Persoonlijk · 23. december 2018
Je wilde me de volgende kerstbal aangeven en opeens begon ik heel hard te huilen. Ik weet niet waarom maar ik gaf je een knuffel om je voorlopig niet meer los te laten. Je vroeg me waarom ik zo verdrietig was, maar eerlijk zijn durfde ik niet. Bang voor het antwoord wat je misschien zou kunnen geven.

Meer weergeven