Recepten | Havermoutje | Chocolade & kokos | Bounty | Zoete trek | Gemakkelijk & Snel |


Bounty Havermoutje


Soms heb je gewoon zin in zoetigheid. Als echte zoetekwauw kan het niet gek genoeg. Als ik echt mijn voorkeur uitspreek dan is chocolade het lekkerste als reep of bonbon. Als toetje kies ik liever voor iets met vruchten

 

Maar vandaag had ik de hele dag al zin in chocolade. Alleen past dat niet in een gezond voedingspatroon. Dus er zit niets anders op dan een alternatief bedenken.

 

Toen dacht ik opeens aan de Bountyrepen. Na een kijkje in mijn keukenkast had ik alle ingredienten om hier een nieuw havermout recept van te maken. 

 

Heb jij ook zin in iets zoets? Dan is dit recept absoluut een tip om je zoete trek te stillen. 



Wat heb je nodig?

Al ben jij fan van een snelle keuken dan is havermoutje absoluut een aanrader. Veel producten die je gebruikt zijn lang houdbaar wanneer je deze luchtdicht verpakt. Ondertussen staan mijn keukenkasten vol met wekpotten vol lekkere ingredienten en smaken.  

  • 50 gram havermoutvlokken
  • 100 gram kokosmelk
  • 1 eetlepel cacao poeder
  • 1 eetlepel cacao nips
  • 1 eetlepel kokos snippers

Benodigheden

  • Pan
  • Weegschaal
  • Maatbeker
  • Spatel
  • Snijplank & mes
  • Glas of kom

Zo maak je het!

Doe in een een pannetje de havermout en melk op matig vuur aan de kook. Vergeet niet regelmatig te roeren, want havermout heeft de neiging snel aan te bakken. 

 

Voeg na 5 minuten de cacao peder toe aan het mengsel. Dit laat je zachtjes koken. Wanneer de kokosmelk bijna is ingekookt voeg je de  cacao nibs en kokos snippers toe. Laat dit nog ongeveer 1 minuut doorkoken. 

 

Serveer je havermoutje in een glas, mok of kom naar keuze. Omdat het oog ook wat wil is het altijd leuk en lekker om bovenop je havermoutje nog wat extra cacao nibs, poeder of kokos snippers.

  • Tip: havermout kan extra snel afkoelen als je glas of kom koud is. Plaats deze voor een aantal seconden in de magnetron. Zo blijft je havermout net wat langer warm. 


Eet smakelijk


Nieuws update

Er is een officiele samenwerking tussen mij en Altrecht!

Vanaf 25 juli zijn mijn blog artikelen over mijn persoonlijke behandeling ook te lezen via hun social media.

 https://www.facebook.com/Altrecht/