· 

Recepten | Havermoutje | Eenvoudig | 15 minuten | Framboos | Cocos | Beallyou | Week 5 |


Vandaag heb ik een nieuwe smaak havermoutje uitgeprobeerd. Zelf ben ik hier super enthousiast over. Ben je geen mega zoetekauw? Dan is dit recept zeker is voor jou!

 

Wat heb je nodig?

  • 50 gram havermout vlokken
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 eetlepel honing
  • 2 eetlepels kokos-snippers
  • 13 frambozen (vers of dieprvries)

Materialen:

  • Pan
  • Spatel
  • kom of glas


Voorbereiding

Als kook besteed ik ook graag extra aandacht aan de vormgeving. Uiteindelijk wil het oog ook iets. Dus voordat je gaat koken leg je het volgende apart:

  • 3 frambozen
  • 1 eetlepel Kokos-snippers
  • 1 eetlepel honing

Bereidingswijze

 

1. Meng in een pan de havermoutvlokken met de kokosmelk.

 

2. Breng dit mengsel op laag vuur aan de kook. Vergeet niet regelmatig de roeren.

 

3. Voeg na 5 minuten de honing, frambozen en kokos-snippers toe. 

 

4. Laat je havermout op een laag vuur koken gedurende 10 minuten.

 

5. Pak een glas of kom en schep je havermout hierin over.

 

6. Decoreer je havemout met de overgebleven frambozen, honing en kokos-snippers. 


Binnen 15 minuten staat deze heerlijke havermout framboos & kokos op tafel. Koelt je havermout te snel af? Warm dan eerst een mok of kom voor een paar seconden op in de magnetron. Dan blijft je heerlijke havermout net iets langer warm.

 

Eet smakelijk!

Leonie 



Reactie schrijven

Commentaren: 0