Recepten | Olijven | Hummus | Home made | Makkelijke recepten | Vegetarisch |


Olijven hummus


Gisteren heb ik een gezellige borrel gehad. Daar horen natuurlijk ook borrelhapjes bij. Maar wat doe je met de overgebleven olijven? Je kan ze natuurlijk zo opeten, maar ik besloot er een nieuwe hummus smaak van te maken. 

Het voordeel van olijven is dat ze van zichzelf al krachtig van smaak zijn. Dus je hoeft weinig extra toe te voegen om een heerlijke hummus te maken.

 

Hieronder het recept!



Wat heb je nodig?

Basisingredienten;

  • 250 gram kikkererwten (gedroogd of uit pot)
  • 1 eetlepel tahin (sesampasta)
  • 1 teentje knoflook of knoflookpoeder
  • Sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • 2 eetlepels Water
  • Halve theelepel zout

Smaak

  • 20 olijven
  • Toscaanse kruiden
  • Peper 

Benodigheden

  • Staafmixer of keukenmachine
  • Schaal
  • Pan
  • Knoflookpers
  • Snijplank & mes

Zo maak je het!

Het is mogelijk gedroogde kikkererwten te gebruiken wanneer je hummus maakt. Dit kost simpelweg meer tijd dan wanneer je gebruik maakt van kikkererwten uit een pot. Hieronder het recept indien je gedroogde kikkerwerten gebruikt.

  • Indien je gedroogde kikkererwten gebruikt moeten deze eerst in een schaal met 600 ML water voor minimaal 8 uur in de koelkast. Zet ze voor je naar bed gaat in de koelkast dan zit je altijd goed! 
  • Daarna moeten de kikkerwten gedurende 2 uur zachtjes koken. Schep tussendoor overtollig schuim uit de pan. 
  • Bewaar het overgebleven vocht. Deze kan je gebruiken i.p.v. water uit de kraan. Spoel daarna de kikkerwten met koud water af. 

Na het afgieten van je kikkerwerten doe je deze in je keukenmachine. Ook voeg je de olijven, Tahin, knoflook(poeder), citroen, water en zout toe. 

 

Schenk tijdens het malen rustig de olijfolie erbij, tot er een gladde pasta ontstaat. Vind je de hummus te dik? Voeg er dan iets water aan toe. Is de paste te droog? Dan kun je extra olijfolie toevoegen.

 

Dit is de basis van je hummus. Tijdens het malen kun je naar smaak extra ingredienten toevoegen. Voor mijn recept heb ik gekozen voor italiaanse kruiden en peper. Het leuke aan hummus is dat je eindeloos kunt varieren. 

  • In een luchtdichte verpakking kan je hummus tot wel 1 week goedhouden in de koelkast. 


Eet smakelijk


Reactie schrijven

Commentaren: 0