Gewoon Leonie


Het klinkt zo logisch 'gewoon' jezelf zijn. Alleen in de huidige prestatiemaatschappij is dat helaas niet meer zo vanzelfsprekend. 

 

Mijn naam is leonie Burggraaf en dit is mijn persoonlijk verhaal. Mijn intrisieke motivatie zet ik in om mentale gezondheid bespreekbaar te maken. Ik geloof namelijk dat wij in Nederland toe zijn aan verandering, openheid, (h)erkenning en het normaliseren van psychische klachten.

 

Als baby worden we geboren met zowel een fysieke als mentale gezondheid. Toch praten we makkelijker over fysieke gezondheid en bijbehorende klachten dan over mentale gezondheid en psychische klachten. Dan wordt het opeens 'spannend'.  

 

Afgestudeerd als dramatherapeut en lifecoach had ik nooit verwacht dat ik zelf te maken zou krijgen met psychische klachten. Zoiets 'overkomt' mij toch niet.

Maar ook therapeuten en coaches kunnen 'ziek' worden. Daarom besloot ik in alle openheid mijn verhaal te delen over dit onderwerp waar we in Nederland  liever (nog) niet over praten. 

 

#ikbenopen leonie burggraaf
#ikbenopen leonie burggraaf

'Ik hoop dat je me niet begrijpt, maar wel dat je begrip voor me wilt opbrengen'.

leonie burggraaf platform mentale gezondheid ervaringsdeskundige

Jarenlang verborg ik hoe ongelukkig ik was. Het bekende 'masker' wat ik besloot te dragen. Leefde naar de ongeschreven regels van de maatschappij.

Werd onzeker door  de ideaal beelden via (social) media. Want iedereen lijkt een positiever leven te leidden dan ik. 

Langzamerhand voelde ik me steeds vaker waardeloos met als gevolg dat ik me hopeloos veloren voelde in de wereld waar alles draait om uiterlijk vertoon en prestatie.   

 

Maar nu is het tijd om weer 'GEWOON LEONIE' te zijn. Vanuit mijn studie ben ik gefascineerd door ons brein. Van bewustwording naar gedragsverandering. Want we kunnen meer met onze mindset dan we denken en doen. Liever anders en gelukkig dan me aanpassen aan verwachtingen waar ik toch niet aan kan voldoen.

 


leonie burggraaf #ikbenopen
kim hoogveldt graffy by kim

Fotografie door Kim Hoogveldt van Graffy by Kim.