Gewoon Leonie


Het klinkt zo logisch 'gewoon' jezelf zijn. Alleen in de huidige prestatiemaatschappij is dat helaas niet meer zo vanzelfsprekend. 

 

Mijn naam is leonie Burggraaf en dit is mijn persoonlijke platform. Een plek bedoeld om mentale gezondheid weer bespreekbaar te maken. Waar we in alle openheid durven te praten. 

 

Als baby worden we geboren met zowel een fysieke als mentale gezondheid. Toch praten we makkelijker over fysieke gezondheid en bijbehorende klachten dan over mentale gezondheid en psychische klachten. Dan wordt het opeens 'spannend'.  Ook vergeten we vaak dat deze net zo belangrijk is als onze fysieke gezondheid.

 

Afgestudeerd als dramatherapeut en lifecoach had ik nooit verwacht dat ik zelf te maken zou krijgen met psychische klachten. Zoiets 'overkomt' mij toch niet.

Maar ook therapeuten en coaches kunnen 'ziek' worden. Daarom besloot ik in alle openheid mijn verhaal te delen over dit onderwerp waar we in Nederland  liever (nog) niet over praten. 

 

Jarenlang verborg ik hoe ongelukkig ik was. Het bekende 'masker' wat ik besloot te dragen. Leefde naar de ongeschreven regels van de maatschappij.

Werd onzeker door  de ideaal beelden via (social) media. Want iedereen een positiever leven lijkt te leidden dan ik. 

Langzamerhand voelde ik me steeds vaker waardeloos met als gevolg dat ik me hopeloos veloren voelde in de wereld waar alles draait om uiterlijk vertoon en prestatie.   

 

Maar nu is het tijd om weer 'GEWOON LEONIE' te zijn. Vanuit mijn studie ben ik gefascineerd door ons brein. Van bewustwording naar gedragsverandering. Want we kunnen meer met onze mindset dan we denken en doen. Liever anders en gelukkig dan me aanpassen aan verwachtingen waar ik toch niet aan voldoen kan.

 

 Liefs Leonie 

 

'Ik hoop dat je me niet begrijpt, maar wel dat je begrip voor me wilt opbrengen'.Spreker

Wat is het persoonlijke verhaal achter mentale problematiek? Kloppen alle aannames die we maken als het gaat om mentale gezondheid? Ben je dan inderdaad gedoemd om te mislukken of kan het je juist maken tot een sterker en gelukkiger mens? Gewoon Leonie is een persoonlijk antwoord op deze vragen. 

Blogger

Volg mijn persoonlijke vehalen en zoektocht naar mentale gezondheid via mijn blog op deze website. 

Project openheid

Vlogger

Als kind was ik altijd al druk in de weer met de videocamera van mijn vader. Eigenlijk had ik toen het 'vloggen' al ontdekt.

 

Nu plaats ik stories via mijn Instagram en Facebook en neem ik je mee tijdens mijn dagenlijkste activiteiten op het gebied van mentale gezondheid.

 Nieuws update

Er is een officiele samenwerking tussen mij en Altrecht!

Vanaf 25 juli zijn mijn blog artikelen over mijn persoonlijke behandeling ook te lezen via hun social media.

 https://www.facebook.com/Altrecht/