Recepten | Tropische havermout | Makkelijk & Snel | Gezond | Lekker en vol vezels |


Tropisch havermoutje


Soms wil je gewoon lekker snel en eenvoudig iets lekkers op tafel zetten. Dan weet ik zeker dat havermout jouw beste vriend is in de keuken. Binnen 15 minuten heb je een heerlijk ontbijtje, lunch, dessert of tussendoortje op tafel staan. 

 

Mijn inspiratie voor deze tropische variant begon in de plaatselijke marktwinkel. Tussen het fruit zag ik de passievrucht liggen en was toch wel benieuwd of dat zou werken in een havermoutje. Zelf ben ik erg enthousiast, maar probeer het zelf ook zeker eens uit!

 

Nog een extra pluspunt van havermout zijn de vezels. Ik hoef je vast niet te vertellen waar vezels allemaal goed voor zijn! Maar zeker in tijden van stress kan het soms geen kwaad om hier wat extra van binnen te krijgen.

 



Wat heb je nodig?

Voor deze variant heb ik gebruik gemaakt van verse passievrucht. Durf niet met zekerheid te zeggen of ze deze ook in een diepvries versie hebben, maar anders kan je deze ook zeker gebruiken.

  • 50 gram havermoutvlokken
  • 100 ML kokosmelk
  • 1 eetlepel honing
  • Vruchtvlees van 3 passievruchten
  • 3 ananasschijven

Benodigheden

  • Pan
  • Weegschaal
  • Maatbeker
  • Spatel
  • Snijplank & mes
  • Glas of kom

Zo maak je het!

Doe in een een pannetje de havermout en melk op matig vuur aan de kook. Vergeet niet regelmatig te roeren, want havermout heeft de neiging snel aan te bakken. Snij ondertussen de ananas in kleine stukjes.

 

Voeg na 5 minuten de honing, passievrucht en ananas toe aan het mengsel. Dit laat je zachtjes koken voor nog ongeveer 5 tot 10 minuten.

 

Serveer je havermoutje in een glas, mok of kom naar keuze. Omdat het oog ook wat wil is het altijd leuk en lekker om bovenop je havermoutje nog wat extra fruit, honing of in mijn geval kokossnippers te garneren.

  • Tip: havermout kan extra snel afkoelen als je glas of kom koud is. Plaats deze voor een aantal seconden in de magnetron. Zo blijft je havermout net wat langer warm. 


Eet smakelijk


Nieuws update

Er is een officiele samenwerking tussen mij en Altrecht!

Vanaf 25 juli zijn mijn blog artikelen over mijn persoonlijke behandeling ook te lezen via hun social media.

 https://www.facebook.com/Altrecht/